محمد عرب مازار یزدی؛ محمد حسین صفرزاده
دوره 4، شماره 15 ، مهر 1385، صفحه 1-20
چکیده
این مقاله شواهدی از روابط بین سود و جریانهای نقدی بر روی نمونه ای متشکل از 83 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران برای دوره زمانی 1376-1385 فراهم می آورد. در انجام این امر، روائی خارجی مطالعه صورت گرفته توسط بوئن، بورگ استالر و دیلی (1986) در آمریکا مورد بررسی قرار میگیرد. در ضمن مطالعه حاضر به تجزیه و تحلیل صنعت در خصوص این روابط می ...
بیشتر
این مقاله شواهدی از روابط بین سود و جریانهای نقدی بر روی نمونه ای متشکل از 83 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران برای دوره زمانی 1376-1385 فراهم می آورد. در انجام این امر، روائی خارجی مطالعه صورت گرفته توسط بوئن، بورگ استالر و دیلی (1986) در آمریکا مورد بررسی قرار میگیرد. در ضمن مطالعه حاضر به تجزیه و تحلیل صنعت در خصوص این روابط می پردازد.
شواهد حاکی از آن است که: 1) بین معیارهای سنتی جریان نقد و تنها معیار پالایش شده جریان نقد، همبستگی پایین وجود دارد. 2) معیارهای سنتی جریان نقد، همبستگی بالایی با سود دارند، در حالیکه تنها معیار پالایش شده جریان نقد همبستگی پایینی با سود دارد، و نهایتا معیارهای سنتی جریان نقد بهتر از مدلهای مبتنی بر سود یا معیار پالایش شده جریان نقد، جریانهای نقدی آتی را پیش بینی میکنند. نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل صنعت نیز نشان میدهد که موارد اول و دوم در صنایع مختلف صادق بوده، اما مورد سوم به تمامی گروه های صنعت قابل تعمیم نمی باشد.
محسن خوش طینت؛ راحله یعقوبی
دوره 4، شماره 15 ، مهر 1385، صفحه 21-41
چکیده
سیاستگذاران به دنبال یافتن راهکارهایی برای اصلاح مالیاتی، به مالیت بر ارزش افزوده به عنوان گزینه مناسب تجدید ساختار مالیاتی مینگرند. ضروت استقرار یک نظام مالیاتی خاص از جمله مفاهیمی است که قبل از طراحی یا تجدید ساختار یک نظام مالیاتی مفهوم میابد.
این تحقیق به دنبال آن است که ضرورت استقرار نظام مالیات بر ارزش افزوده در ایران را با ...
بیشتر
سیاستگذاران به دنبال یافتن راهکارهایی برای اصلاح مالیاتی، به مالیت بر ارزش افزوده به عنوان گزینه مناسب تجدید ساختار مالیاتی مینگرند. ضروت استقرار یک نظام مالیاتی خاص از جمله مفاهیمی است که قبل از طراحی یا تجدید ساختار یک نظام مالیاتی مفهوم میابد.
این تحقیق به دنبال آن است که ضرورت استقرار نظام مالیات بر ارزش افزوده در ایران را با توجه به شرایط کنونی اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی جامعه بررسی نماید.
نتایج حاصل از این تحقیق حاکی از آن است که اعمال نرخ 7 درصد پیشنهادی دولت در لایحه مالیات بر ارزش افزوده نه تنها باعث افزایش خالص درآمدهای مالیاتی دولت نمیشود بلکه به نظر میرسد با توجه به هزینه های گزاف پیاده سازی و اجرای این نظام مالیاتی جدید، خالص درآمدهای مالیاتی را نیز کاهش داده و به کاهش رفاه شهروندان بی انجامد. بنابراین، اعمال نرخ مالیات بر ارزش افزوده 10 درصد منطقی تر به نظر میرسد.
فرخ برزیده؛ سعید احمدی زاد
دوره 4، شماره 15 ، مهر 1385، صفحه 43-63
چکیده
در ساختار اجتماعی- اقتصادی کنونی با تاسیس جامعه حسابداران رسمی ایران، وظیفه اظهار نظر نسبت به صورتهای مالی به حسابرسان واگذار شده است. ایفای این مسئولیت که متضمن ارائه خدمات مطمئن به جامعه است، باید براساس معیارهای از پیش تعیین شده انجام گیرد. این معیارهای از پیش تعیین شده که هدف آن یکنواخت نمودن گزارشگری مالی است، استانداردهای حسابداری ...
بیشتر
در ساختار اجتماعی- اقتصادی کنونی با تاسیس جامعه حسابداران رسمی ایران، وظیفه اظهار نظر نسبت به صورتهای مالی به حسابرسان واگذار شده است. ایفای این مسئولیت که متضمن ارائه خدمات مطمئن به جامعه است، باید براساس معیارهای از پیش تعیین شده انجام گیرد. این معیارهای از پیش تعیین شده که هدف آن یکنواخت نمودن گزارشگری مالی است، استانداردهای حسابداری خوانده میشود.
این پژوهش در پی آن است که: «آیا پس از گذشت چندسال از لازم الاجرا شدن استانداردهای حسابداری مصوب سازمان حسابرسی، حسابرسان نسبت به این استانداردها و تغییرات صورت پذیرفته آن، آگاهی پیدا کرده اند تا در مراحل مختلف کار حسابرسی آنها را مدنظر قرار دهند؟ یا اینکه همچنان با آگاهی های قبلی و بدون توجه به استانداردهای حسابداری مصوب سازمان حسابرسی به حرفه حسابرسی مشغول میباشند؟»
نتایج حاصل از این پژوهش حاکی از آن است که 65.5 تا 81.9 درصد حسابرسان از استانداردهای حسابرسی مصوب سازمان حسابرسی آگاهی کافی دارند، ولی این آگاهی در سطح کلیه استانداردها یکسان نمیباشد. همچنین میزان آگاهی جامعه حسابرسان از استانداردهای حسابداری مصوب سازمان حسابرسی بین 62.05 درصد تا 67.75 درصد میباشد. ولی این آگاهی برای تمامی رده ها یکسان نمی باشد.
سید حسین سجادی؛ محسن دستگیر؛ مجتبی افشار جهانشاهی
دوره 4، شماره 15 ، مهر 1385، صفحه 65-86
چکیده
در این تحقیق، ضرورت ایجاد کمیته ی حسابرسی از دیدگاه مدیران مالی شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران، مورسی بررسی قرار گرفته است. تحقیق مزبور از نوع توصیفی-کاربردی بوده و با استفاده از پرسشنامه، داده های لازم گردآوری شده و از طریق فرض ها و روش های آماری، مورد آزمون قرار گرفته است. نتایج تحقیق نشان میدهد که وجود کمیته حسابرسی ...
بیشتر
در این تحقیق، ضرورت ایجاد کمیته ی حسابرسی از دیدگاه مدیران مالی شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران، مورسی بررسی قرار گرفته است. تحقیق مزبور از نوع توصیفی-کاربردی بوده و با استفاده از پرسشنامه، داده های لازم گردآوری شده و از طریق فرض ها و روش های آماری، مورد آزمون قرار گرفته است. نتایج تحقیق نشان میدهد که وجود کمیته حسابرسی بر کیفیت گزارشگری مالی، کنترلهای داخلی، عملکرد حسابرس مستقل، عملکرد حسابرس داخلی و همچنین، در جلوگیری از تقلب مدیریت موثر است.
امید پورحیدری؛ سعید علی احمدی
دوره 4، شماره 15 ، مهر 1385، صفحه 1-14
چکیده
این تحقیق، رابطه بین درآمد باقی مانده و قیمت سهام در بورس اوراق بهادار تهران را بررسی میکند. این بررسی برمبنای مدل درآمد باقی مانده است که ارزش شرکت از نظر ارزش دفتری حقوق صاحبان سهام و درآمد باقی مانده را بیان میکند. این مدل برای هر سیستم حسابداری مازادی قابل اجراست. سوال مورد بررسی این مطالعه این است که آیا ارزش دفتری هر سهم (BV) و درآمد ...
بیشتر
این تحقیق، رابطه بین درآمد باقی مانده و قیمت سهام در بورس اوراق بهادار تهران را بررسی میکند. این بررسی برمبنای مدل درآمد باقی مانده است که ارزش شرکت از نظر ارزش دفتری حقوق صاحبان سهام و درآمد باقی مانده را بیان میکند. این مدل برای هر سیستم حسابداری مازادی قابل اجراست. سوال مورد بررسی این مطالعه این است که آیا ارزش دفتری هر سهم (BV) و درآمد باقی مانده غیر طبیعی هر سهم (RE) قدرت توضیحی افزایشی و نسبی دارد یا خیر. یافته های تحقیق حاکی از آن است که درآمد بازده غیرعادی هر سهم (RE) قدرت توضیحی کمتری نسبت به ارزش دفتری هر سهم (BV) دارد؛ همچنین، ارزش دفتری حقوق صاحبان سهام و درآمدهای باقی مانده، رابطه مثبت و بااهمیتی با قیمت سهام فعلی در بورس اوراق بهادار تهران دارند.