محمد اسماعیل فدایی نژاد؛ علی اکبر اربابیان
دوره 4، شماره 13 ، فروردین 1385، صفحه 113-138
چکیده
در این مقاله به بررسی محتوای اطلاعاتی اضافی مخارج سرمایه ای و نقش اطلاعات باارزشی که توسط آنها توسط سودهای آتی به بازار ارائه میگردد، پرداخته شده است. در مدل های حسابداری با مدیریت معمولا چنین پیش بینی میشود که آن دسته از اطلاعات سودهای آتی را که توسط سرمایه گذاری هایی مانند مخارج سرمایه ای ارائه میشود، نمیتوان از سود جاری به دست آورد؛ ...
بیشتر
در این مقاله به بررسی محتوای اطلاعاتی اضافی مخارج سرمایه ای و نقش اطلاعات باارزشی که توسط آنها توسط سودهای آتی به بازار ارائه میگردد، پرداخته شده است. در مدل های حسابداری با مدیریت معمولا چنین پیش بینی میشود که آن دسته از اطلاعات سودهای آتی را که توسط سرمایه گذاری هایی مانند مخارج سرمایه ای ارائه میشود، نمیتوان از سود جاری به دست آورد؛ همان گونه که مدیران نیز نسبت به اطلاعات محرمانه در مورد خواسته ها، انتظارات و هزینه های آتی تصمیم های سرمایه گذاری، واکنش نشان میدهند. این در حالیست که پژوهش های تجربی تاکنون شواهد یکنواخت و محکمی را در این زمینه ارائه نکرده اند. در پژوهش حاضر، پس از کنترل اطلاعات متقارن سود . عوامل اختصاصی موجود در هر شرکت و استفاده از اطلاعات تاریخی 53 شرکت از مجموعه شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران برای دوره زمانی 1378 لغایت 1382 به صورت مقطعی و بهره گیری از روش رگرسیون وآماری به کمک نرم افزار آماری SPSS، نتیجه گرفته شده است که تغییرات مخارج سرمایه ای به صورت قوی و به شکلی مثبت با بازده اضافی رابطه دارد.
در این تحقیق از چهار مدل ارائه شده به گونه ای به صورت تکاملی استفاده شده است که در نهایت، مدل اصلی پژوهش را معنادار ساخته است.
مجید شریعت پناهی؛ مصطفی بیاتی
دوره 4، شماره 13 ، فروردین 1385، صفحه 139-154
چکیده
از آنجا که سرمایه گذاران بالقوه بازار بورس را طیف وسیعی در سطح جامعه تشکیل میدهند، فراهم نمودن بستری مناسب برای حضور گسترده این طیف و جلب اعتماد آنها، تحکیم بازار سرمایه و عمق بخشیدن به این بازار به عنوان یکی از اساسی ترین ابزارهای توسعه اقتصادی را به ارمغان خواهد آورد. در این راستا انجام تحقیقات متنوع در ابعاد مختلف خود نقش بسزایی ...
بیشتر
از آنجا که سرمایه گذاران بالقوه بازار بورس را طیف وسیعی در سطح جامعه تشکیل میدهند، فراهم نمودن بستری مناسب برای حضور گسترده این طیف و جلب اعتماد آنها، تحکیم بازار سرمایه و عمق بخشیدن به این بازار به عنوان یکی از اساسی ترین ابزارهای توسعه اقتصادی را به ارمغان خواهد آورد. در این راستا انجام تحقیقات متنوع در ابعاد مختلف خود نقش بسزایی در جلب اعتماد سرمایه گذاران ایفا خواهد کرد. سرمایه گذاران همواره در پی کاهش خطر و افزایش بازدهی متناسب با قبول خطر میباشند. در این راستا شناسایی عوامل موثر بر بازدهی اوراق بهادار تاثیر بسزایی در تحلیل عمیق تر و اتخاذ تصمیم مناسبتر از طرف سرمایه گذاران دارد. تاثیر تورم با بازده سهام و رابطه تورم و بازده (قیمت) سهام در کشورهای مختلف و در دوره های مختلف به موضوعی معماگونه تبدیل شده است. در این تحقیق به بررسی رابطه تورم و شخاص قیمت سهام و شاخص بازده نقدی و قیمت سهام بورس اوراق بهادار تهران پرداختیم تا سمت و سوی این رابطه را مشخص کنیم و به این سوال مهم نیز جواب دهیم که آیا سرمایه گذاری در بورس اوراق بهادار تهران میتواند به عنوان سپر تورمی عمل کند یا خیر؟
به عبارتی آیا سرمایه گذاری در بورس اوراق بهادار تهران حداقل بازدهی معادل نرخ تورم داشته باشد یا خیر؟ برای این منظور از داده های ماهانه سال 1369 تا 1383 استفاده نمودیم. تجزیه و تحلیل داده ها نشان داد که سرمایه گذاری در بورس اوراق بهادار تهران نمیتواند سپر مناسبی در برابر تورم باشد. لازم به ذکر است که این نتیجه باید با توجه به محدودیت های تحقیق که عمده ترین آنها مشکلات ذاتی موجود در محاسبه شاخصها میباشد مورد توجه قرار گیرد.
محمد رضا ساربانها؛ محمد حسین قائمی؛ فرشاد سلیم
دوره 4، شماره 13 ، فروردین 1385، صفحه 156-184
چکیده
این پژوهش با هدف پاسخگویی به پرسش کلی در خصوص توانمندی شاخص بورس اوراق بهادار تهران در بیان حرکات آتی بازار سرمایه و به دنبال آن اقتصاد کشور صورت پذیرفت. بدان معنا که آیا شاخص بورس تهران دارای کارایی لازم برای تصمیم گیری در این بازار میباشد؟ معیار سنجش این گفته؛ استفاده از آزمونهای فیشر و وجود ارتباط معنی دار با شاخص ایده آل فیشر بود.
برای ...
بیشتر
این پژوهش با هدف پاسخگویی به پرسش کلی در خصوص توانمندی شاخص بورس اوراق بهادار تهران در بیان حرکات آتی بازار سرمایه و به دنبال آن اقتصاد کشور صورت پذیرفت. بدان معنا که آیا شاخص بورس تهران دارای کارایی لازم برای تصمیم گیری در این بازار میباشد؟ معیار سنجش این گفته؛ استفاده از آزمونهای فیشر و وجود ارتباط معنی دار با شاخص ایده آل فیشر بود.
برای این تحقیق، دو فرضیه در قالب چهار سناریو طراحی گردید. اطلاعات لازم برای آزمون فرضیه ها از بورس اوراق بهادار جمع آموری شد. برای آزمون فرضیه اول از آزمون های برگشت عامل و برگشت زمانی فیشر در قالب سناریوهای سه گانه و همچنین استفاده از آماره t برای بررسی وجود ارتباط معنادار بین شاخص بورس تهران و شاخص ایده آل فیشر استفاده شده است.
برا آزمون فرضیه دوم(سناریوی چهارم) یک مقایسه تطبیقی بین شاخص های گری خامیس، (اج ورث مارشال، دروبیش، فیشر، پاشه، لاسپیرز) و بورس تهران به عمل آمد تا میزان تاثیر گذاری شاخص ها در تصمیم گیری افراد و اثرات آن بر نحوه و میزان سفارشات هر صنعت با فرض اینکه سرمایه گذاران از معیار شاخص صنعت به عنوان سنجه تصمیم گیری استفاده مینمایند، مشخص شود. آزمون ها در سطح معنی داری 5 درصد انجام پذیرفت.
با توجه به نتایج به دست آمده از آزمون فرضیه های تحقیق، این گونه استنباط میگردد که شاخص بورس اوراق بهادار تهران به توجه به نحوه محاسبه عملی آن، شاخص مطلوبی به واسطه معیار فیشر نبوده و از کارایی لازم برخوردار نمیباشد.