محمد عرب مازار یزدی؛ سید محمد طالبیان
دوره 6، شماره 21 ، فروردین 1387، صفحه 1-30
چکیده
تحقیق حاضر به بررسی تاثیر کیفیت گزارشگری مالی و ریسک اطلاعاتی بر هزینه سرمایه شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران طی سالهای 1380 تا 1384 میپردازد. تحقیقات پیشین با استفاده از شاخص کیفیت اقلام تعهدی به عنوان نماگری برای سنجش کیفیت گزارشگری مالی و ریسک اطلاعات، نشان میدهد که کیفیت گزارشگری مالی بر ریسک اطلاعات و هزینه سرمایه ...
بیشتر
تحقیق حاضر به بررسی تاثیر کیفیت گزارشگری مالی و ریسک اطلاعاتی بر هزینه سرمایه شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران طی سالهای 1380 تا 1384 میپردازد. تحقیقات پیشین با استفاده از شاخص کیفیت اقلام تعهدی به عنوان نماگری برای سنجش کیفیت گزارشگری مالی و ریسک اطلاعات، نشان میدهد که کیفیت گزارشگری مالی بر ریسک اطلاعات و هزینه سرمایه تاثیر میگذارد. یافته های تحقیق حاضر بیانگر این است که هیزنه سرمایه (هزینه بدهی و هزینه حقوق صاحبان سهام) شرکتهای با کیفیت اقلام تعهدی پایین از هزینه سرمایه شرکتهای با کیفیت اقلام تعهدی بالا، بیشتر است. همچنین طبق یافته های این تحقیق تاثیر کیفیت اقلام تعهدی اختیاری بر هزینه سرمایه بیشتر از تاثیر کیفیت اقلام تعهدی غیراختیاری (ذاتی) بر هزینه سرمایه شرکتها است.
حمید خالقی مقدم؛ علیرضا خالق
دوره 6، شماره 21 ، فروردین 1387، صفحه 31-60
چکیده
در این تحقیق با استفاده از معیارهای شفافیت تعیین شده توسط موسسه استاندارد اند پورز (2001)، میزان شفافیت در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران و روند آن در سالهای اخیر ارزیابی شده و همبستگی آن با عواملی همچون اندازه شرکت، میزان استفاده از اهرمهای مالی، میزان سودآوری، تمرکز مالکیت و تعداد اعضای غیرموظف هیئت مدیره مورد آزمون ...
بیشتر
در این تحقیق با استفاده از معیارهای شفافیت تعیین شده توسط موسسه استاندارد اند پورز (2001)، میزان شفافیت در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران و روند آن در سالهای اخیر ارزیابی شده و همبستگی آن با عواملی همچون اندازه شرکت، میزان استفاده از اهرمهای مالی، میزان سودآوری، تمرکز مالکیت و تعداد اعضای غیرموظف هیئت مدیره مورد آزمون قرار گرفته است. به طور خلاصه، نتایج این تحقیق نشان میدهد که شفافیت شرکتی در سال 1380 معادل 28 درصد بوده و تا سال 1385 به 32 درصد افزایش یافته است. مقایسه این وضعیت با نتایج تحقیقات انجام شده توسط موسسه استاندارد اند پورز در سایر کشورها نشان میدهد که ایران، نسبت به کشورهای اروپایی، آسیایی و حتی آمریکای لاتین از نظر میزان شفافیت جایگاه پایین تری دارد. به علاوه در سطح اطمینان 95 درصد، میزان شفافیت شرکتی تنها با اندازه شرکت دارای همبستگی مثبت بوده و با سایر عوامل اشاره شده در بالا فاقد همبستگی است. نتایج این تحقیق بیانگر عدم وجود انگیزه های کافی برای افزایش شفافیت شرکتی در شرایط فعلی میباشد.
سید مجید شریعت پناهی
دوره 6، شماره 21 ، فروردین 1387، صفحه 61-82
چکیده
یکی از فعالیت های عمده بانکها، تخصیص منابع است. مهمترین ریسکی که این فعالیت را تهدید میکند، ریسک عدم ایفای تعهدات گیرنده تسهیلات میباشد. یکی از راههایی که میتوان با استفاده از آن به بهره گیری مناسب از فرصت های سرمایه گذاری و همچنین جلوگیری از به هدر رفتن منابع کمک کرد، پیش بینی درماندگی مالی و احتمال نکول است.
در این پژوهش، با استفاده ...
بیشتر
یکی از فعالیت های عمده بانکها، تخصیص منابع است. مهمترین ریسکی که این فعالیت را تهدید میکند، ریسک عدم ایفای تعهدات گیرنده تسهیلات میباشد. یکی از راههایی که میتوان با استفاده از آن به بهره گیری مناسب از فرصت های سرمایه گذاری و همچنین جلوگیری از به هدر رفتن منابع کمک کرد، پیش بینی درماندگی مالی و احتمال نکول است.
در این پژوهش، با استفاده از مدل تحلیلی تمایزی چند متغیره، به پیش بینی نکول وام شرکت های دریافت کننده تسهیلات و اعتبار پرداخته شده است. نتایج حاصل از تحقیق، براساس اطلاعات شرکتهای دریافت کننده تسهیلات و اعتبار از بانک صنعت و معدن، نشان داد که از بین 17 نسبت انتخابی، 5 نسبت بیشترین قدرت را در تفکیک گروههای شرکتهای دارای نکول و بدون نکول دارند و همچنین نسبت بازده دارایی ها با احتمال نکول رابطه معکوس داشته و همچنین شرکتهایی که سود خالص بیشتری دارند، در بازپرداخت تسهیلات و اعتبار خود موفق تر هستند.
فرخ برزیده؛ ساسان اله قلی
دوره 6، شماره 21 ، فروردین 1387، صفحه 83-107
چکیده
این تحقیق، به دنبال بررسی بازدهی یکی از نمودگرهای تحلیل تکنیکال در بورس اوراق بهادار در مقایسه با بازدهی استراتژی خرید و نگهداری میباشد. بدین منظور در قالب یک استراتژی فعال، بازدهی ناشی از نمودگر ترکیبی باند بولینگر و شاخص قدرت نسبی را در فواصل مشخص محاسبه و با بازدهی ناشی از خرید و نگهداری با نگاه منفعل مورد مقایسه قرار گرفته است. ...
بیشتر
این تحقیق، به دنبال بررسی بازدهی یکی از نمودگرهای تحلیل تکنیکال در بورس اوراق بهادار در مقایسه با بازدهی استراتژی خرید و نگهداری میباشد. بدین منظور در قالب یک استراتژی فعال، بازدهی ناشی از نمودگر ترکیبی باند بولینگر و شاخص قدرت نسبی را در فواصل مشخص محاسبه و با بازدهی ناشی از خرید و نگهداری با نگاه منفعل مورد مقایسه قرار گرفته است. این پژوهش از ابتدای سال 1376 تا پایان سال 1386 بر روی شاخص کل سهام بورس اوراق بهادار انجام شده است.
نتایج حاصل از این تحقیق نشان میدهد که در طی سالهای مورد مطالعه استراتژی فعال ناشی از خرید و فروش براساس نمودگر ترکیبی باند بولینگر و شاخص قدرت نسبی نمیتواند بازدهی بیشتری از بازدهی ناشی از خرید و نگهداری شاخص بورس اوراق بهادار ایجاد کند. اما در ادامه بررسی مشاهده گردید که واریانس بازدهی روش خرید و فروش بر مبنای اندیکاتور ترکیبی پایین تر از پراکندگی روش خرید و نگهداری بوده و از این جهت این روش دارای مزیت میباشد.
احمد مدرس؛ محمد فرج اله زاده
دوره 6، شماره 21 ، فروردین 1387، صفحه 109-127
چکیده
بررسی عملکرد شرکتها از مهمترین موضوعات مورد توجه مدیران، سرمایه گذاران، اعتباردهندگان و سایر اشخاص ذی نفع محسوب میشود و نتایج حاصل از آن مبنای بسیاری از تصمیم گیری هاست. در هر برهه از زمان، معیار و ابزار خاصی مطرح شده و هر ذینفعی با توجه به دیدگاه خود، از این معیارها برای ارزیابی عملکرد شرکتها استفاده نموده است. از آنجا که این معیارها ...
بیشتر
بررسی عملکرد شرکتها از مهمترین موضوعات مورد توجه مدیران، سرمایه گذاران، اعتباردهندگان و سایر اشخاص ذی نفع محسوب میشود و نتایج حاصل از آن مبنای بسیاری از تصمیم گیری هاست. در هر برهه از زمان، معیار و ابزار خاصی مطرح شده و هر ذینفعی با توجه به دیدگاه خود، از این معیارها برای ارزیابی عملکرد شرکتها استفاده نموده است. از آنجا که این معیارها بدون اشکال نبوده، بنابراین انتقاداتی بر آنها وارد شده و تلاشهایی جهت رفع نقایص آنها صورت گرفته یا معیارهای جدیدی ارائه گردیده است.
با توجه به برخی کاستی هایی که در اطلاعات حسابداری، اقتصادی و بازار برای ارزیابی عملکرد شرکتها وجود دارد، استفاده از داده های تلفیقی (ترکیبی) برای ارزیابی عملکرد مورد توجه قرار گرفته که یکی از مهمترین این معیارها، نسبت Q توبین است.
این تحقیق در پی بررسی رابطه همبستگی و امکان جایگزینی نسبت Q توبین به جای سود هرسهم در ارزیابی عملکرد شرکتها است. نتایج به دست آمده حاکی از این است که به طور کلی بین نسبت Q توبین و معیار سود هر سهم در ارزیابی عملکرد شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران همبستگی مثبتی وجود دارد، اما از نظر آماری شدت آن در حد متوسط (rp = 0.484) میباشد. لذا نتایج این تحقیق استفاده از معیار Q توبین را به تنهایی برای ارزیابی عملکرد شرکتها جهت اتخاذ تصمیمات توصیه نمیکند.