محسن خوش طینت؛ مهدی رضایی
دوره 4، شماره 14 ، تیر 1385، ، صفحه 1-37
چکیده
سود به عنوان یکی از اقلام بسیار مهم صورتهای مالی توجه بسیار زیادی را به خود جلب کرده است و تحقیقات زیادی که حول و حوش و جنبه های محتلف سود صورت میگیرد نشان از اهمیت بسیار زیاد آن است. در این مقاله سعی شده است استمرار سود به عنوان عامل اساسی و تاثیرگذار در امر تصمیم گیری و قیمت سهام مدنظر قرار گیرد. بدین منظور با درنظر گرفتن سه سطح سود: ...
بیشتر
سود به عنوان یکی از اقلام بسیار مهم صورتهای مالی توجه بسیار زیادی را به خود جلب کرده است و تحقیقات زیادی که حول و حوش و جنبه های محتلف سود صورت میگیرد نشان از اهمیت بسیار زیاد آن است. در این مقاله سعی شده است استمرار سود به عنوان عامل اساسی و تاثیرگذار در امر تصمیم گیری و قیمت سهام مدنظر قرار گیرد. بدین منظور با درنظر گرفتن سه سطح سود: سود عملیاتی، سود خالص و سود پیش بینی هر سهم به بررسی رابطه استمرار سود و توان توجیه قیمت بوسیله سود توجه شده است. از دیگر اقلام صورتهای مالی که در دهه های اخیر مدنظر قرار گرفته است، ارزش دفتری هر سهم میباشد که با ارائه مدلهای ارزیابی سهام که ارزش دفتری را به عنوان عالمی مربوط تلقی کرده اند، نقش این قلم پررنگ تر شده است. از این رو در این مقاله به بررسی توان توجیه قیمت به وسیله ارزش دفتری در شرایطی که استمرار سو د زیاد یا کم است نیز پرداخته شده است.
نتایج نشان میدهد، در شرایطی که استمرار، افزایش می یابد توان توجیه قیمت بوسیله سود نیز افزایش می یابد که فرضیه مربوط در این خصوص در تمام سطوح مختلف سود عملیاتی، سود خالص و سود پیش بینی تایید شده است. اما در مورد ارزش دفتری فرضیه مربوط مبنی بر این که با کاهش استمرار سود، توان توجیه قیمت به وسیله ارزش دفتری افزایش می یابد، رد شده است.